Barometern: Stig Björne blir VD för SKB:s nya utvecklingsbolag

Stig Björne - Barometern

Tidigare umeobon Stig Björne blir VD för det nybildade bolaget SKB näringslivsutveckling (SKBNU AB). Inom kort väntas SKBNU presentera bolagets första projektet. Stig Björne i bolaget ska hantera miljarderna som Oskarshamns och Östhammar kommun ska dela på enligt mervärdesavtalet med SKB. För Oskarshamns dhandlar det om 15 miljarder kr.

Vi blir ingen bank och vi kommer att jobba strikt affärsmässigt. Men genom att gå i borgen för nya företag som vi tror på kommer vi att hjälpa bankerna att låna ut pengar, säger Stig Björne, VD för SKB NU AB.

Läs mer på SKBNU.se

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.