Det blev ingen folkomröstning i Grekland

Det blev förtroendeomröstning i parlamentet som Papandreou klarade. Därefter avgick han istället och nu ska det bildas en samlingsregering i Grekland. Börsen har gått lite upp och ned på de olika beskeden. G20-mötet kom inte med några nyheter som påverkade i någon särskild riktning.

Fokus idag – om man ska tro DI – är Italien. Räntan på de italienska statobligationerna har stigit till över 6,5% och sägs vara på väg mot kritiska nivåer. Det riskerar helt enkelt att bli för dyrt att låna.

Volvos B-aktie har pendlat runt 80 kronor. Det är en minst sagt volatil börs.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.