Stockholmsbörsen på nedgång

Det har varit rätt stor dramatik på börsen de senaste veckorna. I Di står att läsa att de samlade skulderna i EU uppgår till 94.000 miljarder kronor, en siffra som har fortsatt att stiga även under 2011.

Missmodet på marknaden har kommit tillbaka rejält under senare tid inte minst har det visat när olika länder har sålt sina statsobligationer. Till och med Tyskland har fått se räntorna på statsobligationerna stiga och man lyckades inte heller sälja alla obligationerna denna vecka. Allt detta påverkar givetvis utvecklingen på aktiekurserna.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.