I måndags var det lättnadsrally

Stockholmsbörsen steg runt fyra procent med bland annat bankerna i täten.

Stig Björne

Fortsatt kris överallt om man ska tro tidningarna. I Italien var räntan på tvååriga statsobligationerna uppe i åtta procent och föll sedan tillbaka till drygt sju. Höga obligationsräntor i snart sagt alla EMU-länder. Portugal fick låna till 12 procents ränta i förra veckan.

Detta gjorde att New York-börserna föll i fredags kväll. Stockholmsbörsen föll med 5-6 procent förra veckan efter nio dagars nedgång i rad. I fredags var det dock en svag uppgång.

Bankerna gick starkt generellt i Europa och på Stockholmsbörsen ökade Nordea 5,7 procent till 50,75 kronor, följt av SEB A och Swedbank A som avancerade 4,9 procent och 4,4 procent. SCB rapporterade också om en starkare handelsbalans än väntat för oktober 2011 jämfört med oktober 2010.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.