Börsåret 2011

Utvecklingen på börsen började år 2011 på ett slags platå där det inte hände särskilt mycket. Sedan började det sakta sjunka nedåt. Förväntningarna inför 2011 var dock högt ställda. Börsen gick upp med 6 procent i december förra året och det fanns gott om optimister som spådde nya uppgångar under 2011. De rejäla nedgångarna kom i juli och augusti. I augusti kom rena raset på Stockholmsbörsen. Därefter studsade börsen upp och ned hela hösten med en liten uppgång i slutet av december. Lägstanivån var emellertid minus 28 procent (något sådant) så det var en rejäl återhämtning från lägstanivån.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.