Mera uppåt på börsen torsdag

Igår torsdag var det stora uppgångar på bankaktierna i Sverige och Europa. Enligt DI.se beror det på de lyckade obligationsförsäljningarna från olika europeiska länder. I Europa tidigare var uppgångarna ännu mer markanta, på eftermiddagen torsdag var Deutsche Bank upp med ca 9% och Commerzbank med 13%.

Spanien sålde statsobligationer för 6,6 miljarder euro. De obligationer som såldes hade löptid till 2019 till maxräntan 4,6% och med löptid till 2022 till maxräntan 5,4%. I USA rapporterade Morgan Stanley och Bank of America kvartalsresultat som mottogs positivt av marknaden.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.