Marknaderna tillfälligt lugnade – Grekland tog sparpaketet

Grekiska parlamentet röstade i söndags ett ja till ett nytt besparingspaket ackompanjerade av tårgas och kravallpolis. Ett ja var en förutsättning för att Grekland ska få nya lån i mars 2012. På onsdag kommer Euro-gruppen att ta ställning till om Grekland har uppfyllt kraven för det andra stödprogrammet. Detta gjorde att finansmarknaderna har inlett veckan med tummen upp och kurserna på börserna stiger i hela Europa.

På måndagsförmiddagen meddelade Italien att landet lånat 106 miljarder kronor motsvarande 12 miljarder euro i statsskuldväxlar med tolv och tre månaders löptid.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.