Stockholmsbörsen bara fortsätter uppåt

Stockholmsbörsen har gått snabbt uppåt 2012. 7 veckor in på det nya året är börsen upp över 12%. Det är inte vad man skulle gissat i december 2011 givet alla problem i Europa. Stockholmsbörsen är tom uppe på samma nivå som september 2011.

Frågan är vad som kan tänkas utlösa en resa nedåt och hur djup den svackan blir. Skuldkrisen är ju inte löst på något sätt och skulderna kvarstår.

Ekonomin i USA tycks dock gå bättre och Dow Jones har gått upp sex procent hittills i år och börjar vara på höga nivåer. Vad händer med USA, vad händer i valet i Grekland, Italien, oljepriset (bensinen börjar kosta över 15 kronor).

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.