Skuldkrisen är inte över ännu, med vet börsen det?

I måndags slogs ett nytt rekord för Grekiska statspapper. För första gången steg räntan på en ettårig grekisk statsobligation på måndagen över 1.000% till 1.006 procent enligt nyhetsbyrån Bloomberg. Det är det pris till vilket det finns köpare. Säljare finns det bara på nivån 640%. Diskrepansen är på 360%.

På torsdag kväll ska ägarna av grekiska statsobligationer besluta om de accepterar att skriva ned sina nominella fordringar med 53,5% mot att löptiden förlängs och kupongräntan sänks på de papper som är tänkta att erhållas i utbyte.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.