Turbulent börsvecka på Stockholmsbörsen – Grekland fortfarande i fokus?

ParthenonEnligt en aktiestrateg kommer Grekland snart vara ”hemma”. Sysselsättningssiffrorna var bra och när börserna omkring oss väl stabiliserades på lite högre nivåer så hakade vi på. Nu kommer marknaden att famla lite efter vad den ska fokusera på nu när man kan lägga Grekland åt sidan lite ett tag”, säger en aktiestrateg till Nyhetsbyrån Direkt.

Greklands 6 största banker kommer att delta i det ackord som innebär en nedskrivning på 53,5% av fordringarna och med deadline på torsdag klockan 21:00 svensk tid, enligt Greklands finansminister Evangelos Venizelos efter ett möte med bankernas chefer, skriver Affärsvärlden som citerar Blomberg News.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.