Tråkig börsvecka?

Stockholmbörsen höll sig strax över noll med blygsam omsättning. Inga utslag för helgens svaga Kina-statistik eller Grekland. EMU-länderna kommer sannolikt att leverera ett andra stödpaket för Grekland i kommande vecka.

Jean-Claude Juncker ordförande för Eurogruppen menar att det är bortom allt tvivel att länderna kommer att godkänna det andra grekiska stödprogrammet:

”Jag kommer att arrangera så att eurogruppens arbetsgrupp ska fatta det slutliga beslutet på onsdag”.

Kina hade det största underskottet någonsin för utrikeshandeln. Importen har stigit mer än väntat medan tillväxten av exporten inte nådde målen. Det gav utrikeshandeln ett underskott på 31,48 miljarder USD.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.