Politisk oro sänker börsen?

Man kan få intrycket av att börsen är inne i en volatil period. Hittills har Stockholmsbörsen backat med runt fyra procent under den dryga vecka som passerat. Och så kan ju mycket väl vara fallet då statistik dagligen pekar åt olika håll. För att inte tala om de val som varit i Frankrike och inte minst Grekland.

I Grekland så verkar det inte alldeles enkelt att bilda regering. Det grekiska valresultatet har bäddat för en formidabelt svår regeringsbildning och väcker frågor om landets fortsatta hantering av den ekonomiska krisen.

Borgerliga Ny Demokrati blev visserligen största parti med 19 procent, men socialdemo-kratiska Pasok som också är för de internationella överenskommelserna fick runt 14 procent.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.