Företagsklimatet – Svenskt Näringsliv rankar kommuner

Svenskt Näringsliv kom nyligen ut med en ranking av Sveriges kommuners företagsklimat. Rankingen har funnits en ett antal år nu och baseras på ett antal olika faktorer, både statistik och företagarnas eget betyg på hemkommunen.

Svenskt Näringslivs ranking baseras främst på enkätsvar från totalt 38 000 företagare från hela landet. Rankingplaceringarna påverkas också av flera statistiska faktorer från SCB och Upplysningscentralen.

Rankinglistan toppas – som vanligt kan man nästa säga – av Solna. Kommunen har legat i topp i denna undersökning (och i många andra liknande) en rad av år.

Kommunchefen i Trosa, Johan Sandlund säger till Svenskt Näringsliv:

Det är företagen som har hjälpt oss att bli bättre. Genom att vända skällsord till dialog har vi fått en viktig respekt för varandra. Svenskt Näringslivs ranking visar att företagen är nöjda med politikernas attityder. Där är Trosa bäst i Sverige enligt samma ranking, samma resultat når de vad gäller allmänhetens attityder. Vad gäller kommunal service hamnar de på tredje plats.

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.