Börsfest första veckan 2013

Första börsveckan 2013 har börjat med rejäla uppgångar. Stockholmsbörsen gick upp 2,8% på 3 dagar och Dow Jones for upp med 2,5%. USA-index S&P 500, visade vid stängning den högsta nivån sedan år 2007.

Dow Jones Industrial Average stängde upp på 0,3% och hamnade på 13.345, medan det bredare S&P 500 steg 0,5% till 1.466. Omsättningen landade på 600 miljoner aktier på New York-börsen och på 1,7 miljarder på Nasdaq. Arbetsmarknadsdepartementet redovisade att arbetslösheten i landet uppgick till 7,8% i december.

Statistik från US Census Bureau visade att orderingången i industrin i USA varit oförändrad i november 2011. Orderingång steg 0,4%. Samtidigt steg det sammanvägda ISM-indexet för den amerikanska tjänstesektorn oväntat.

Läs mer

Stig Björne

 

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.