Fastighetspriserna fortsätter uppåt

Fastighetspriserna stiger. Trenden med stigande priser har pågått under flera år med begränsat byggande, låga räntor och en minimal fastighetsskatt.

Under det fjärde kvartalet 2013 i jämförelse med fjärde kvartalet 2014 ökade priset på småhus med 4%. I jämförelse med tredje kvartalet 2013 var ökningen 1%. Största prisökning var det i Norrbotten med 8%, följt av Västernorrland med 7%. I storstadsregionerna steg priserna. Nu kostar ”genomsnittsvillan” i Sverige knappt 2,2 miljoner kr. I Stor-stockholm kostar samma villa när fyra miljoner kronor.

Läs mer på Stig Björne Analys

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.